klik hier voor ons assortiment bouwdrogers

Drogen:

Tijdens diverse werkzaamheden tijdens de bouw of verbouw van uw woning of bedrijfspand kan er in een ruimte meer vocht vrijkomen dan wenselijk is. Denk hierbij aan het storten van een vloer, tegelwerk, stucadoors werk, schilderwerk etc. Voor het beste resultaat is het een absolute noodzaak een te hoge luchtvochtigheidsgraad zo snel mogelijk naar beneden te brengen. Een te hoge luchtvochtigheid in een ruimte heeft niet alleen betrekking op de kwaliteit van het bouwproces, maar kan ook zorgen voor een flinke vertraging doordat een schilder niet verder kan, of in het geval van pas gestortte vloeren, er geen parket, laminaat of vloerbedekking gelegt kan worden. Nog erger is het als er door een te lange periode van een te hoge luchtvochtigheid schimmels ontstaan. Deze zorgen niet alleen voor een flinke vertraging, maar kunnen ook ernstige gevolgen hebben voor de gezondheid van zowel mens als dier. Door het toepassen van de juiste bouwdroger in een te drogen ruimte kan er tot 70% sneller gedroogd worden ten opzichte van natuurlijke droging.


klik hier voor ons assortiment kachels

Verwarmen:

Kachels worden vaak toegepast in de bouw tijdens de winterperiode omdat het meerendeel van de producten zoals; verf, cement, lijm etc. niet te gebruiken zijn bij lage temperaturen. Maar kachels worden ook vaak ingezet werkplekken te verwarmen en droog processen te versnellen. Een bouwdroger werkt het beste bij hoge temperaturen. Warme lucht kan veel meer vocht bevatten dan koude lucht. Dit maakt het voor de bouwdroger makkelijker het vocht uit de te drogen lucht te halen. De elektrische kachels die wij verhuren zijn speciaal ontwikkeld voor de bouw. Ze zijn niet alleen zeer robuust en betrouwbaar maar ook voorzien van een dubbele wand waardoor de behuizing niet te heet kan worden en geen schade aan een verse vloer kan veroorzaken. Ook word er door de speciale uitblaas roosters een warmte worp gevormd welke voorkomt dat de verse vloer aangestraald kan worden of de droge warme lucht te snel over de vloer strijkt waardoor de vloer kan gaan scheuren of verstoffen. Ook voor het verwarmen van ruimtes door kleine openingen en plaatselijke verwarming door middel van stralingswarmte kunt u bij ons terecht.


klik hier voor ons assortiment ventilatoren

Ventileren en Stof afzuigen:

Een goed geventileerde ruimte zorgt niet alleen voor een prettig werkklimaat, maar ook voor een gezonde werkplek. Doormiddel van een goede ventilatie kunnen schadelijke stoffen zoals lasrook, kwartshoudend stof, verfdampen, koolmonoxide en koolzuurgas snel afgevoerd worden. Ventilatoren worden ook vaak toegepast in combinatie met een bouwdroger om het droogproces te versnellen. Doormiddel van een luchtstroom te creëren met de ventilator in de te drogen ruimte werkt een bouwdroger optimaal en ontstaan er geen hoeken waar vocht zich kan ophopen. Klimaatverhuur-Nederland levert diverse soorten ventilatoren voor allerlei toepassingen waaronder ook speciale stofafzuigers welke eventueel uitbreidbaar zijn met een stofzak zodat het afgezogen stof niet direct in de open ruimte geblazen word. Ook kunnen onze ventilatoren voorzien worden van slangen om zo de moeilijk bereikbare plaatsen zoals kruipkelders en tussen muren. Ook voor het grotere werk zoals het ventileren en drogen van stallen om het vee koel en droog te houden tijdens warme dagen en de kans op ziektes te beperken, of voor het drogen of ventileren van producten tijdens diverse processen hebben wij alles in huis.


klik hier voor ons assortiment airco's

Koelen:

Airco's zijn er in diverse soorten en maten, en worden vaak toegepast in woningen en kantoren om een comfortabele omgevings temperatuur te creëren. Dit zijn doorgaans vaak vaste systemen. Klimaatverhuur-Nederland verhuurd echter ook airco's welke mede door de solide constructie geschikt zijn voor het gebruikt tijdens verbouwingen of productie processen waardoor de vaste systemen tijdelijk niet meer werken of toereikend genoeg zijn. Zo kan het bijvoorbeeld voorkomen dat uw server ruimte tijdens een warme periode oververhit raakt met alle gevolgen van dien. Ook dan bied de extra koel capaciteit die wij kunnen bieden de uitkomst.


klik hier voor ons assortiment bevochtigers

Bevochtigen:

Om de gewenste luchtvochtigheid te creëren in een bepaalde ruimte word vaak gebruik gemaakt van zogeheten bevochtigers. Als er sprake is van te veel stof of een te lage luchtvochtigheid tijdens productie processen waardoor er personen of apparaten zijn welke niet optimaal kunnen functioneren bied een bevochtiger de uitkomst. Ook worden bevochtigers vaak toegepast in musea tijdens de winterperiode wanneer er een lage luchtvochtigheid heerst om zo eventuele kunstwerken onder optimale omstandigheden te bewaren zodat zij niet uitdrogen of beschadigd raken door de te droge lucht.